TAŞOVA YÜKSEL AKIN MESLEK YÜKSEKOKULU
Taşova Yüksel Akın Meslek Yüksekokulu, Amasya Üniversitesi'ne bağlı olarak Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın 29.12.2010 tarih ve 6620 sayılı kararı ile kurulmuştur. Meslek Yüksekokulu inşaatına Amasya Valiliği ile Rönesans Holding arasında 01 Temmuz 2013 tarihinde imzalanan protokol ile başlanmış olup bina fiziksel olarak 27 Haziran 2014 tarihinde tamamlanarak hizmete alınmıştır.
Kurulduğu yıl 3 program ve yaklaşık 100 öğrenci ile eğitim-öğretime başlayan okulumuz 2020-2021 öğretim yılı itibariyle 7 program ve yaklaşık 500 öğrenci ile eğitime devam etmektedir. Okulumuzda hali hazırda 18 akademik, 3 idari, 3 sürekli işçi ve 6 güvenlik personeli görev yapmaktadır. Taşova Yüksel Akın Meslek Yüksekokulun da mevcut 2 bölüm ve 7 program aşağıdaki gibidir;
Ulaştırma Hizmetleri Bölümü
1. Posta Hizmetleri Programı
2. Ulaştırma ve Trafik Hizmetleri Programı
3. Raylı Sistemler İşletmeciliği Programı
4.Otobüs Kaptanlığı Programı
Motorlu Araçlar ve Ulaştırma Teknolojileri Bölümü
5. Raylı Sistemler Makine Teknolojisi Programı
6. Raylı Sistemler Yol Teknolojisi Programı
7. Raylı Sistemler Elektrik-Elektronik Teknolojisi Programı
Ulaştırma Hizmetleri Bölümü’nün amacı, büyük bir hızla gelişen ulaştırma hizmetleri sektöründe yer alan ulusal ve uluslararası kuruluşlarda başarıyla çalışabilecek, yabancı dil, işletmecilik bilgileri ile donatılmış ilgili yeterliliklere sahip, sektöre ayak uydurabilen, etkili iletişim becerilerine sahip, müşteri ilişkileri kuvvetli, problem karşısında hızlı tepki veren, çözüm odaklı, karşılaştığı sorunlarla başa çıkabilecek yeteneğe sahip ulaştırma sektöründe çalışacak teknik elamanlar yetiştirmektir.
Motorlu Araçlar ve Ulaştırma Teknolojileri Bölümü’nün amacı; raylı sistemler alanında ekipmanların teknolojileri ve işletmesi üzerine uzmanlaşmış teknik elamanlar yetiştirmektir. Özellikle son yıllarda bu sektörlerde artan rekabetçi yaklaşımlar, sektörde uzmanlaşmış profesyonellere duyulan ihtiyaç ve ülkemizin bölgesel konumu nedeniyle, bu bölümün ileride adından çok daha fazla söz ettireceği kuşkusuzdur. Yeni nesil teknolojilerin ilerlemesi ile birlikte sektör çalışanlarının teknolojik gelişmelere de hakim olmaları beklenmektedir. Sektörlerinin ihtiyaç duyduğu teknolojik bilgi ve altyapı bölüm öğrencilerine detaylı ve uygulamalı şekilde aktarılmaktadır.
Bölümlerimizin gerek akademik kadrosu gerekse sektörle olan ilişkileri ve alanında uzman eğitmenleri, mezunların bölümün gerektirdiği tüm akademik ve sektörel bilgi birikimini alarak mezun olabilmelerini sağlamaktadır.