Üniversite Halk Buluşması İçin Bir Adım Daha

Taşova Yüksel Akın Meslek Yüksekokulumuza yapılacak olan sosyal alanlarla ilgili bilgilendirme yapmak üzere bir basın toplantısı düzenlendi. Yüksekokulda düzenlenen basın toplantısına Rektörümüz Prof. Dr. Metin Orbay, Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Demir, Taşova Belediye Başkan Yardımcısı Kadir Aydoğan, üniversitemiz yönetimi, akademisyenler ve basın mensupları katıldı.

Rektör Prof. Dr. Metin Orbay Okulumuza Teşrif Etti

Yüksekokul çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Müdür Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Demir öğrencilerin daha nezih ortamda eğitim öğretimlerine devam etmeleri amacıyla yapılacak çalışmaların projelendirildiğini söyledi. Okul binası ile askerlik şubesi arasındaki hazine arazisine ait arsada oluşturulacak projeye ilişkin açıklamalarda bulunan Demir, bu kapsamda 300 kişilik bir konferans salonu, yemekhane ve kantin yapılacağını belirtti.

Amasya Üniversitesi olarak halkla iç içe olduklarını söyleyen Demir; öğrencilere bilginin yanında sosyal ve kültürel gelişimlerine katkı sunacak ortamların da sağlanması gerektiğinin altını çizen Demir; bu bağlamda yapılacak konferans salonunda tiyatro gösterileri, şiir dinletileri gibi çok çeşitli etkinlikler yapılacağını kaydetti.

Toplantıda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Rektörümüz Orbay Amasya Üniversitesinin temel felsefelerinden birinin halkla birlikte olmak olduğunu söyledi. Orbay, yapılacak tüm etkinliklerde Taşovalıları da aramızda görmek istediklerini kaydetti.

Üniversite olarak mevcut problemleri tespit edip bu doğrultuda çalıştıklarını belirten Orbay; Taşova’da sosyal, bilimsel, kültürel etkinliklerin yapılacağı bir konferans salonu eksikliği olduğunu; yapılacak salonun hem öğrencilerimizin hem de halkımızın hizmetinde olacağını ifade etti.

Konferans salonunun halka açık olup olmayacağı üzerine yöneltilen bir soruyu da cevaplandıran Orbay; Kaymakamlık, Belediye, sivil toplum örgütleri gerekli yasal prosedürler içinde ve eğitim öğretimi aksatmayacak şekilde müracaatlarını yaptıkları takdirde ilgili kurum ve kuruluşlara açık olacağını açıkladı.

Rektör toplu resim

Taşova halkının yüksekokulu başından beri sahiplendiğini kaydeden Orbay; ‘’Bu vesileyle bir kez daha halkımıza ve bizlerden desteğini esirgemeyen tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyorum.’’ dedi.

Üniversitelerin bir ilin, ilçenin kalkınmasında, gelişmesinde en önemli lokomotiflerden biri olduğunu kaydeden Taşova Belediye Başkan Yardımcısı Kadir Aydoğan; bu gelişmenin eğitim kalitesinin artırılmasıyla mümkün olacağını ifade etti. Üniversiteyle halkın buluşmasını çok önemsediklerini kaydeden Aydoğan, yüksekokulun gelişimine yönelik her türlü projeye destek olmaya devam edeceklerini söyledi.