2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ENDÜSTRİYE DAYALI EĞİTİM (STAJ)

Daha önce Covid-19  Virüs salgını nedeniyle fiili olarak staj yapılmasının bir takım zorluklarından dolayı öğrencilerimizin 2019-2020 EDE'lerini (stajlarını) aldıkları eğitim içeriğine uygun olarak hazırlayacakları ödevleri (sadece bir EDE için) e-posta ortamında danışmanlarına göndererek yapmasının uygun bulunduğu ilan edilmişti.

15 Haziran 2020 tarihinden itibaren normalleşmeye geçilecek olması nedeni ile;

• 2019 girişli öğrencilerimizin EDE'lerini (stajlarını) 15 Haziran 2020 tarihinden itibaren kendilerine bulacakları iş yerlerinde fiili olarak,
  • 2018 ve daha önceki girişli öğrencilerimiz ise daha önce ilan edildiği gibi aldıkları eğitim içeriğine uygun olarak hazırlayacakları ödevleri (sadece bir EDE için) e-posta ortamında danışmanlarına göndererek yapacaklardır.

EDE'lerini (stajlarını) 15 Haziran 2020 tarihinden itibaren kendilerine bulacakları iş yerlerinde fiili olarak yapması gereken birinci sınıf öğrencilerimiz;

• Yüksekokulumuz web sayfası ÖĞRENCİ sekmesi altında STAJ İŞLEMLERİ bölümündeki BİRİNCİ SINIFLAR kısmında programlar bazında ayrı ayrı olarak yayınlanan kriterlere ve EDE (staj) takvimine göre kendilerine EDE (staj) yapacakları işyerini bulacak ve bu iş yerine İşyeri Kabul Formu'nu onaylatacaklardır. İşyeri Kabul Formu ile e-devlet üzerinden alacakları Müstahaklık Belgesi'ni taratarak veya fotoğraf çekme vb. yöntemlerden biri ile danışmanlarına e-posta yolu ile göndereceklerdir.

EDE'lerini (stajlarını) aldıkları eğitim içeriğine uygun olarak hazırlayacakları ödevler ile yapması gereken ikinci sınıf ve mezun durumunda olan öğrencilerimiz;

Not:2018 girişli olmasına rağmen kayıt donduran, dersleri almasına rağmen okula hiç devam etmeyen vb. durumda olan öğrenciler de (fiilen 2. sınıfta olmalarına rağmen 1. Sınıf derslerinden sorumlu olan öğrenciler) stajlarını (EDE) 15 Haziran 2020 tarihinden itibaren kendilerine bulacakları iş yerlerinde fiili olarak gerçekleştireceklerdir.

Mağduriyetlere yol açılmaması için bu usul ve esaslara titizlikle riayet edilmesi, anlaşılmayan hususlarda danışmanlarla iletişime geçilmesi gerekmektedir.